BP IIUM GEMILANG


 
PortalHomeGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Sambung Cerita

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Sambung Cerita   Sun Apr 19, 2009 7:20 pm

utk menambah keriangan hidup kite cube buat citer sambung2 & kalo bole never ending story.
Back to top Go down
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: Sambung Cerita   Sun Apr 19, 2009 7:36 pm

Hari ni hari ketujuh atau seminggu dah Apai masuk UIA tp byk hal lagi yg belum dpt diselesaikan seperti medical check-up,daftar kelas,buat matric card & mengorat anak makcik cafe.Tp yg last tu boleh ditangguhkan lagi cuma lain2 tu perlu diselesaikan segera.Bila dia nak setelkan sesuatu hal tu,tiba2 ade je hal lain yg dtg.Esok,tidak boleh tidak,dia mesti setelkan sume hal2 tu,barula bole ngorat anak makcik cafe,hehe.Tiba2...
Back to top Go down
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: Sambung Cerita   Mon Apr 20, 2009 1:48 pm

....dia ternampak pulak rakan lama sewaktu di sekolah rendah sedang jalan-jalan cari makan.

'Hoi...Hoi....!' Apai menyapa mesra.

'Ape hoi..hoi..ingat aku takde nama ke ha?! ' marah rakan lama apai. 'Eh...laaa...aku ingat sape tadi. Ko rupenye Apai!'

'Alamak brader...jgn mare.Ape ko buat sini?' tanya Apai.

'Saje menyesatkan diri kat sini. Buat ape lagi...aku belajo kat sini la' kata rakan lama Apai nih.

'Oooooo......aku pun same. Tak sangka jumpa ko kat sini.' jawab Apai.

Mereka berdua berbual lama memandangkan sejak sekian lama terpisah.
Back to top Go down
akmal
Deputy Dean
Deputy Dean
avatar

Number of posts : 273
Points : 6562
Registration date : 2009-03-18
Age : 30
Location : My room..eheheeh...

PostSubject: Re: Sambung Cerita   Wed Apr 22, 2009 5:50 pm

kerancakkn mereka berbual tlah tgendala dek iklan sementara dr kwn2 br apai y lalu otw nk g men bola kt padang...

"Weh Apai, jom join ktorg men bola...petang2 cmneh, senam2 r ckit...kasi tough ko nye badan tuh...kt nk ngorat ank makcik cafe tuh..." Man bsuara sambil tgnnya mnggaru2 telinga y tgh gatal.yang lain sdari tadi sudah tegelak geli hati melihat Apai yang terkulat2.

"aku appreciate korang ajak aku men bola...pi xdpt la petang neh...aku dh lama xjumpa member aku neh...byk lak ceritanya...lenkali yer..." Apai mbalas sopan. (Baik jer mamat apai neh..uhuhhu...) Muka Apai mnahan malu tmbh segan dek misinya nk ngorat ank makcik cafe telah dkantoikn oleh kengkawan barunya itu...

"So, xnk kenalkn sapa kwn ko neh kt ktorg keh?" Bob plak mnyampuk..bahunya terhenjut2 kerana menahan ketawa yang masih bersisa...

'alamak.......abisla..........aku xingatla plak nama mamat neh...adoh...' Apai mula gelabah. otaknya ligat mmikirkn cmne nk cover line yang satu neh. muka sdaya upaya dcontrol smacho yang mungkin..seolah2 tiada apa yang mngganggu gugat jiwanya tika ini...
Back to top Go down
cat03
Senior
Senior
avatar

Number of posts : 12
Points : 6270
Registration date : 2009-03-29

PostSubject: Re: Sambung Cerita   Thu Apr 23, 2009 1:57 pm

"wahai kawan lamaku, perkenalkanlah diri anda kepada kawan baru ku ini".
iyalah.. tuannya ada suara nak bercakap, kenapa nak org lain kenalkan. betul tak? hehehehe.. "nasib baik otk aku ni ligat", apai tersenyum sendiri.

kawan lama apai pun memperkenalkan dirinya tanpa banayak soal.
"Nama saya azizi, panggil jer Zack. saya kenal apai ni dari sekolah menengah lagi. Nice to meet you"
Back to top Go down
akmal
Deputy Dean
Deputy Dean
avatar

Number of posts : 273
Points : 6562
Registration date : 2009-03-18
Age : 30
Location : My room..eheheeh...

PostSubject: Re: Sambung Cerita   Thu Apr 30, 2009 3:56 pm

Fuhhh....lega Apai tidak thingga...tlepas lagi dia kali ini...
'eheheheh...bangga aq dgn diri sndiri...bijak juga aq ne yer...' alamak, wujud unsur riak dlm diri Apai. tatkala tsedar akan kekhilafannya, cpat2 Apai beristighfar...

'hmm...Zack...cmne aq knal budak ne dl yer?' Apai berjeda-jeda sndri.
klu kluar jd soalan cepu mas neh dan kena pulak dia xbleh nk jawab...mampos!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sambung Cerita   

Back to top Go down
 
Sambung Cerita
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BP IIUM GEMILANG :: Sharing Section :: Sharing Story-
Jump to: