BP IIUM GEMILANG


 
PortalHomeGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 macam mane nak attract mentor datang mass gath???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ichi
Senior
Senior
avatar

Number of posts : 16
Points : 6301
Registration date : 2009-03-13
Age : 30

PostSubject: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Mar 24, 2009 9:43 pm

haaa itu satu persoalan yang bernas..bagus2..anak sape yang tanye nih..sape ade idea sil sile la bagi keluarkan ye...
Back to top Go down
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 07, 2009 1:42 pm

hmm...kat tpt keje abg sebulan sekali ade gathering. Memang wajip tp ramai je yg dtg lambat. Untuk galakkan org datang awal, diorang kasi 'hadiah' pada siape yg dtg awal. Ala...kasi cokelat jer pun...

So abg suggest, bg le org yg dtg tu cokelat..especially yg datang awal. Kehadiran diamik kan? so tu pun boleh dijadikan kayu ukur untuk memberi lebih tanggungjawab bagi mengendali program mendatang.
Back to top Go down
akmal
Deputy Dean
Deputy Dean
avatar

Number of posts : 273
Points : 6562
Registration date : 2009-03-18
Age : 30
Location : My room..eheheeh...

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 07, 2009 11:00 pm

i love COKOLAT....
:geek:
nyum...nyum...
Back to top Go down
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Wed Apr 08, 2009 10:43 am

memang ler sesuwai kan.... :roll:
Back to top Go down
akmal
Deputy Dean
Deputy Dean
avatar

Number of posts : 273
Points : 6562
Registration date : 2009-03-18
Age : 30
Location : My room..eheheeh...

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Sun Apr 12, 2009 1:15 am

slh satu cr utk attract mentor g massgath adlh...
KUATKAN UKHWAH
IKATKAN HATI

caranya....
ajak ramai2 meriahkn aktiviti2 y xpressure, y main2, y hepi2 n krg cost...
spy leyh saling knal ati budi...
leyh serasi...
leyh blend nicely...
bila dh ada geng...
=baru nk dtg prog..
=dpt wt keja sama2 kmdnnya...
=tbina volunteer n komitmen scara xlangsung...
insyaALLAH automotic tpanggil utk dtg massgath...
uhuhuhu...
cth aktivitinya...MAJLIS KAWEN KAK DIANNE...
uhuhuhu...

ps>promosi percuma utk k.dianne... Razz
Back to top Go down
dadidai
Super Senior
Super Senior
avatar

Number of posts : 30
Points : 6318
Registration date : 2009-03-14
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Fri Apr 17, 2009 6:20 pm

dah lame gemilang xde sport day n outing day. dulu2 ada gak sukaneka,main boling. tapi skrg, dah xde. kita kena start rebuild the "we-centric" value in gemilang. jom!!!
Back to top Go down
http://dadidai.blogspot.com
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Fri Apr 17, 2009 8:56 pm

Hmm....selalunye kite ajak dikalangan yg geng ngan kite jer. Ye la...outing ke...kuar jenjln ke gi jogging reramai ke...

Cuba kalo kite ajak org yg kurang rapat ngan kite buat aktiviti semua tu....mesti rase dihargai....
Back to top Go down
dadidai
Super Senior
Super Senior
avatar

Number of posts : 30
Points : 6318
Registration date : 2009-03-14
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Sat Apr 18, 2009 1:23 pm

macam silap je statement abang azam tu. dulu memang kita pernah buat beberapa kali hari sukaneka yang disertai oleh semua mentor. pastu tahun lepas kita wajibkan semua group organized outing day. ikutlah diorg nak pergi mana. yang pasti, respond yang diterima langsung x memuaskan. mungkin boleh fikir cara yang lain. Cool
Back to top Go down
http://dadidai.blogspot.com
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Sun Apr 19, 2009 5:32 pm

aku x penah dpt jemputan pon join sume tu...huhu
Back to top Go down
dadidai
Super Senior
Super Senior
avatar

Number of posts : 30
Points : 6318
Registration date : 2009-03-14
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 10:32 am

untuk pengetahuan encik ehsansurur, masa zaman encik kita pernah buat hari sukaneka.tapi encik tak mengahdirkan diri.untuk kali kedua rasanye encik sudah tak berada dlm gemilang lagi masa tu.and tahun lepas kita wat outing day pun encik dah tak ada dlm gemilang.maybe board tahun nie blh organize aktvt luar yg melibatkan semua mentor samada yang masih ada dlm gemilang ataupun yang dah grad.
Back to top Go down
http://dadidai.blogspot.com
hajar
Senior
Senior
avatar

Number of posts : 12
Points : 6292
Registration date : 2009-03-19
Location : iium

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 12:17 pm

saya setuju dgn pandangan akmal dan abg saufi..=)
bila rasa belongingness baru diaorg akan dtg mass gath...=)
huhuhu...
Back to top Go down
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 12:35 pm

Ha...terkene ko Mr CEO...tu le sape suruh tak dtg. Pdhal aku pun tak dtg gak...ha..ha...

Anyways, good ideas...tp kalo dah mmg tanak join buat hape pun tak guna..ye tak?
Back to top Go down
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 3:46 pm

ooo...camtu ek.k,xpe,pasni ade wat ape je,jemput la aku eh.insyaAllah aku cuba dtg.
Back to top Go down
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 4:12 pm

Ye le...sebagai org bz menemani wakil rakyat, mesti agak susah untuk meluangkan mase. Kami faham....dan kami rase gembira yg tuan CEO sudi dtg ditgh2 kesibukan tuan.ha...haaaa
Back to top Go down
dadidai
Super Senior
Super Senior
avatar

Number of posts : 30
Points : 6318
Registration date : 2009-03-14
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 4:15 pm

xpe abg azam. kita organize je aktiviti2 yang boleh kita build we-centric value. siapa yang nak join, kita sgt alu2kan. kalau xnak, xpelah. masing2 punye life. maybe gemilang boleh organize ari menonton teater ke. sronok gak. xpun family kat sunway lagoon ke. atau wat yang xperlukan kuar bajet byk2. takut nanti rmi yang xmampu termasuk yg menulis ni. hehe. thread ni da jadi mcm cara-cara nak rapatkan relationship antara mentor2 lak bukannye nak attract dtg mass gath.

mungkin dgn cara2 ni blh attract mentor2 dtg fam gaht. mari berdoa. ☀
Back to top Go down
http://dadidai.blogspot.com
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 4:55 pm

btul gak tu.nak berdakwah pun mcm2 cara gak.x bleh trus nak yg ke ekstrem.bia mentor tu rase seronok utk dtg.jd kalo organize prog2 mcm sopi ckp tu,mgkin diorg nak dtg.pstu bile dah sonok berkumpul dgn mentor2 yg lan insyaAllah diorg akan dtg prog ape pon.pastu mentor yg lain plak kena la positif skit.bile ade mentor yg x tegur kite tu,jgn la buat bodo je.mgkin die malu,kite yg start tegur die.
Back to top Go down
dadidai
Super Senior
Super Senior
avatar

Number of posts : 30
Points : 6318
Registration date : 2009-03-14
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Mon Apr 20, 2009 6:43 pm

sy setuju lah ngan encik ehsansurur tu. slalunye baik senior atau junior tunding jari masing2 ke pihak lain. yang junior cakap malu nk tegur senior, patutnya senior la yg tegur junior dlu sbb diorg masih baru. yang senior lak pikir patutnya junior la kena tegur dlu sbb diorg baru, so kena hormatlah sket. end of the day, xde solusi. ada yg smpi quit. so, xkesahlah sape2 pun, kita start je menegur. mesti best kan suasana mcm tu. percayalah. Very Happy
Back to top Go down
http://dadidai.blogspot.com
azam_ramli
Dean
Dean
avatar

Number of posts : 399
Points : 6779
Registration date : 2009-03-16
Age : 35
Location : Tower 1, PETRONAS Twin Tower

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 21, 2009 9:45 am

I agree with both of you. When we arein one organization, there should be efforts done to know each other. If both pary just waits for the other to start being freindly with them, nothing will happen.

It is good to hold function or event which put us in such a togetherness situation. From there relationships shall start to flourish and by the end of the day, they would not mind going to a meeting because they know their friends would be there.
Back to top Go down
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 21, 2009 3:08 pm

hui azam,tibe2 tuka slang...syabas bete.
Back to top Go down
hajar
Senior
Senior
avatar

Number of posts : 12
Points : 6292
Registration date : 2009-03-19
Location : iium

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 21, 2009 4:15 pm

saya pun menyokong...
teringat kenangan sukan gemialng yang terakhir...
walaupun dah lama dan tak disertai ramai...
namun kesannya tetap tersemat dalam ingatan..=) flower
Back to top Go down
dadidai
Super Senior
Super Senior
avatar

Number of posts : 30
Points : 6318
Registration date : 2009-03-14
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 21, 2009 7:12 pm

u r right hajar. kena minum air yang tah pape, makan tah pape. tapi best. yeke? hehehe :twisted:
Back to top Go down
http://dadidai.blogspot.com
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 21, 2009 10:29 pm

tp bile aku pikir blk mentor pompuan yg baru mstila malu nak tegur aku.tp nnti kalo aku start tegur diorg nanti ade yg kate aku gatal lak?ye ke?
Back to top Go down
hajar
Senior
Senior
avatar

Number of posts : 12
Points : 6292
Registration date : 2009-03-19
Location : iium

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Tue Apr 21, 2009 10:50 pm

huhuh..
amik masa kot abg ehsan..
kena slow2...
huuhuhu..=)
gatal??
tak kot abg ehsan...
sape lak yang berfikiran begitu???
uish..
camtu seramla...
:roll: Embarassed
Back to top Go down
akmal
Deputy Dean
Deputy Dean
avatar

Number of posts : 273
Points : 6562
Registration date : 2009-03-18
Age : 30
Location : My room..eheheeh...

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Wed Apr 22, 2009 5:21 pm

ahahahahah....
yo yo... teman stuju bebenor...
sbb itula teman n kwn teman pastikn sgt y lawatn k pusat sains negara 2 dpt djlnkn dgn sesukses y mungkin....
jomla kt organize byk g program cm tuh...
eheheheh....
Back to top Go down
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   Fri Apr 24, 2009 3:59 pm

kalo camtu okla kot.pasni aku tegur mana2 mentor muslimat jgn ade fitnah plak nanti ye.bahaya wo.kiamat dah dekat ni.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: macam mane nak attract mentor datang mass gath???   

Back to top Go down
 
macam mane nak attract mentor datang mass gath???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» An Unexpected Mentor (Private)
» opposites attract (sion)
» Mane Mane No Mi
» Mass Effect
» Mass Effect RP Site!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BP IIUM GEMILANG :: Forum :: What's New-
Jump to: