BP IIUM GEMILANG


 
PortalHomeGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 PERSEDIAAN MENGHADAPI ALAM PEKERJAAN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
asn
Senior
Senior
avatar

Number of posts : 13
Points : 6253
Registration date : 2009-04-09
Age : 37
Location : Taman Melawati, Kuala Lumpur

PostSubject: PERSEDIAAN MENGHADAPI ALAM PEKERJAAN   Mon Jun 29, 2009 10:58 am

Salam semua warga gemilang,

Saya terfikir dan terpanggil untuk melontarkan idea yang rasanya sangat berguna untuk ahli gemilang yang sudah berada dihujung usia sebagai seorang pelajar. Khas bagi mereka yang akan melangkah ke alam pekerjaan (final year).

Saya cadangkan agar diadakan satu taklimat or sharing moment dari senior-senior gemilang yang telah pun berada dialam pekerjaan. Ini dapat membantu mentor-mentor gemilang (final year) membuat persedian sepatutnya (mental, fizikal, personaliti / penampilan etc).

Semoga ia dapat memberi gambaran sebenar kepada mentor. Membetulkan mind setting, agar lebih berketrampilan dan bertanggung jawab.

Saya memberi cadangan ini kerana, baru2 ini saya banyak terlibat dalam menemuduga, memilih dan menilai calon-calon pekerja bagi jawatan kosong yang ada di syarikat saya bekerja. Banyak calon yang saya temui dari pelbagai latarbelakang dan dari pelbagai institusi pengajian tinggi. Malangnya, banyak kelemahan yang kami temui dari mereka yang datang utk ditemuduga.

Oleh itu, saya rasa perkara ini perlu di kongsi bersama adik-adik. Amat berharap agar dapat membantu dalam melahirkan graduan yang berketrampilan dari UIA khususnya mentor GEMILANG. Harap, senior-senior gemilang dapat memainkan peranan dalam perkara ini dan meyumbangkan apa yang perlu kepada mentor gemilang. Saya percaya ramai senior gemilang mempunyai pengalaman berharga untuk dikongsikan bersama.
Back to top Go down
http://www.ceritakuasn.blogspot.com
ehsansurur
Deputy Canselor
Deputy Canselor
avatar

Number of posts : 504
Points : 6789
Registration date : 2009-03-16
Age : 33
Location : Kg. Baru

PostSubject: Re: PERSEDIAAN MENGHADAPI ALAM PEKERJAAN   Thu Aug 27, 2009 1:54 pm

nape la xde pun org respon thread kak ana ni.sian die.ok,thanx kak ana 4 sharing.
Bg aku keje lg best dr belaja sbb aku xyah nak study utk exam tp yg xbest nye xbyk cuti mcm belaja.tp kalo korg dh keje tu,korg jimat2 la guna duit.wktu belaja xde duit bole mintak mak bapak,dah keje xkan nak mintak lagi kot.
Back to top Go down
 
PERSEDIAAN MENGHADAPI ALAM PEKERJAAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BP IIUM GEMILANG :: Forum :: What's New-
Jump to: